HISTORIEN BAK ALEX COSMETIC OG URTEPEELING

1942-1944
St. Dabkus gjennomførte universitetsstudier i Wien

1945-1958
Utvikling av de første produktene

1958
Utvikling av Herbal Peel masken

1958-1987
St. Dabkus driver skjønnetsklinikken 'Health Cosmetic'

1988-1999
Utvikling av ett flertal natur-kosmetiske produktserier

1999
Foretaket Alex Cosmetic grunnlegges

2007
AX2 grunnlegges  og etableres av Alex Cosmetic

2014
Alex Cosmetic lanseres i Norge

Historien om Alex Cosmetic

Historien om Alex Cosmetic Urte Peeling og historien til BB Cream er faktisk en i den samme.

Det hele begynte i Wien, i Østerrike da Alex Cosmetic sin administrerende direktør Katharina Godecki Dieser sin mor, St. Dabkus, ble uteksaminert fra Cosmetic College i 1942. Hun begynte da umiddelbart å jobbe i den svært berømte skjønnhetssalongen til Elise Bock. Denne skjønnhetssalongen ble besøkt av operasangere og teaterstjerner som fort beundret hennes utmerkete arbeid, noe som gjorde at hun snart kunne åpne sin egen skjønnhetssalong. Hun begynte etter hvert å jobbe sammen med sin søster, som var en farmasøyt, og sammen startet de å utvikle kosmetiske produkter, noe som var svært sjelden og spesielt på den tiden.

I denne perioden kom St.Dabkus og hennes søster over en «medisinbok» som kunne dateres tilbake til århundre skiftet (1901) om innehold og formler og var brukt til behandling av hud. Dabkus tok i bruk disse «prinsippene» for å utvikle og bruke naturlige urter til å skape hudregenerering og fremme den helbredende prosessen. Søstrene forsket, utviklet og forbedret formlene og i 1958 startet de første forsøkene med deres urte Peeling metode.

Urtepeelforsøkene viste seg å høste fantastiske resultater, langt utover det som var tilgjengelig i tradisjonelle hudbehandlinger. Disse positive resultatene ledet henne til å utvikle en spesiell produktserie rettet mot behandling av sensitiv hud, direkte etter forutgående Peeling behandling.

Igjen, takket være gamle oppskrifter, fant hun igjen nye metoder og utviklet en nytt produkt som kunne brukes direkte etter Urte Peeling behandling -  BB Cream. BB kremenes opprinnelige sammensetning var basert på en sink salve brukt til sårheling. Det hjalp folk med sår og utslett - senere også brukt på utslett, kviser og brannsår.

Gjennom årene har BB kremene blitt forbedret og utviklet videre og er i dag ett av de ledende kosmetiske merkevarene verden over.

I dag er Alex Cosmetic sin BB Cream ikke bare en krem som brukes i forbindelse med Alex Cosmetic sine Herbs2Peel behandlinger, men en krem til daglig vedlikehold for å beskytte og fukte huden og for å beholde og bedre dens skjønnet.

Alex Cosmetic sin herbs2peel behandling har holdt stand og har gjennom årene behandlet tusenvis av mennesker med ulike hudproblemer, alltid like trygt og effektivt. Herbs2peel har vist seg å være en svært vellykket behandling for mange forskjellige hudproblemer, til det å bare oppnå hudforyngelse og regenerering. Den kan brukes på en hvilken som helst del av kroppen. Dersom kremen ved ett uhell kommer inn i øynene eller munnen vil de ikke brenne, svi eller forårsake annet ubehag, og den kan lett vaskes ut med vann fra springen. Det faktum at det ikke finnes noen kjemiske tilsetningsstoffer eller syntetiske slipemidler i kremen viser hvor pålitelig og sikker kremen og behandlingen er - en betydelig forskjell i forhold til de mange andre peelingmetodene i dagens marked.

Daglig leder av Alex Cosmetic GmbH etablert i 1999, Katharina Dieser brakte til liv en visjon som ble startet av hennes mor ved oppdagelsen av urte peeling for over 50 år siden.

Katharina Dieser, født i 1960 i Katowice, vokste opp i omgivelser av kunst og skjønnhet. I 1979 studerte hun engelsk litteratur samtidig som hun ble uteksaminert fra Beauty School. Hun gikk rett ut i praksis, hvor hun arbeidet i morens virksomhet, «Health Salon for Women». Dette ga henne verdifull erfaring med urtepeeling - noe hun etter hvert brukte til videre eksperimentering og sitt arbeid med ytterligere å forbedre produktene.

Det var her at filosofi og de endelige produktformuleringene ble etablert; ved å bruke verdifulle ingredienser og minimalt med konserveringsmidler. Hun begynte nå å besøke ulike medisinske og kosmetiske kongresser for å kombinere egen filosofi med det siste innen vitenskapelig forskning og hudpleie - og i 1999 grunnla hun Alex-Cosmetic.

Katharina Dieser er fortsatt daglig leder av Alex Cosmetic Tyskland og spiller en aktiv rolle i forvaltningen og forskning for fortsatt utvikling av produktene. Hun er stadig ute og gir foredrag på ulike dermatologiske, estetiske og skjønnhetskongresser verden over.

Alex Cosmetic GmbH er en suksess historie fra virkeligheten. De vokser år for år, omsetning, ansatte og antall land som nå leverer Alex sine produkter når stadig nye høyder - alt basert på suksessfull behandling av alle typer hudproblemer. Alex Cosmetic har blitt et ledende eksklusivt kosmetisk selskap som tilbyr naturlige produkter kombinert med det siste innen hudpleieteknologi.

På tross av denne veksten;  vil Alex Cosmetic alltid ha prioritet for å ta vare på sin personlige tilnærming og lidenskap for å forbedre hudens helse. Hele virksomheten er basert på det å skape resultater som oppfyller forventningene til hudpleiere, kunder, samarbeidspartnere og ansatte.

Alex Cosmetic sitt «mission statement» «WE DESIGN THE SCIENCE OF BEAUTY» oppsummerer deres lidenskap for kosmetisk hudpleie - hvorfor skulle ikke du også prøve det - du vil garantert like det - "TRY BEAUTY, YOU WILL LIKE IT»